Spek­lap met ro­de­kool en gem­ber­si­roop

Heerlijk recept  met gembersiroop

Spek­lap met ro­de­kool en gem­ber­si­roop

Spek­lap met ro­de­kool en gem­ber­si­roop

speklappen

Ingredients

  • kilo aardappels (geschild)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 bakje mix voor babi ketjap
  • 400 g speklapjes
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 pot rode kool met appel (720 g)
  • 4 eetlepels gembersiroop

Instructions

  • Aardappels in 20 min. gaarkoken. In koekenpan uien glazig fruiten in olie. Mix voor babi ketjap toevoegen en 1 min. meebakken. Uimengsel met schuimspaan uit pan nemen. In achtergebleven olie speklapjes 5 min. aan beide zijden op hoog vuur aanbraden. Uimengsel terugdoen in pan, geheel op smaak brengen met ketjap. Spek nog 10 min. op laag vuur laten sudderen. Rodekool met gembersiroop volgens aanwijzing op verpakking verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Aardappels, rodekool en speklapjes met saus over vier borden verdelen.

Leave a Comment