Va­nil­le-gem­ber­koek­jes

Lekkere gemberkoekjes

Va­nil­le-gem­ber­koek­jes

Va­nil­le-gem­ber­koek­jes

Ingredients

  • 200 g boter (op kamertemperatuur)
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 300 g bloem
  • 1 vanillestokje
  • 50 g stemgember ((pot 450 g), uitgelekt)

Instructions

  • Doe de boter in een kom en klop met de mixer 3 min. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en mix tot een luchtige crème. Dit duurt 4 min.
  • Zeef de bloem erboven en voeg een mespunt zout toe. Kneed tot een samenhangend deeg. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap met een mespunt het merg eruit en voeg toe aan het deeg. Snijd de gember fijn en kneed door het deeg.
  • Maak een rol van het deeg van 20 cm lang. Wikkel in vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd de rol deeg in plakjes van 1 cm dik. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de koekjes in ca. 20 min. lichtbruin en gaar.
  • Tip:
  • U kunt de koekjes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een goed afgesloten koektrommel.