Receptideeën met Stemgember

Stemgember kun je gebruiken in koude en warme gerechten. Je kunt de blokjes en de siroop direct uit het potje gebruiken of de blokjes eerst fijnhakken. De smaak van Fi-ji stemgember is vergelijkbaar met de gekonfijte gember, erg zacht met een heerlijke structuur. Je kunt het gebruiken als smaakmaker in cake, koekjes, gebak.

  • Pannekoeken

    Blokjes eventueel klein snijden en verdelen op bijvoorbeeld een kaaspannekoek. 

  • Gember en lobbige room

    Gember met lobbige room is een klassiek dessert. Ook bij ijs, pudding en andere bladerdeegdesserts is het een ware delicatesse! 

  • Dessert

    De gemberblokjes zijn tevens een smaakvolle decoratie op de taart en een ideale smaakvolle After-dinner snack om volle gevoel op de maag te verlichten in plaats van pepermuntje.

  • Dressings, sauzen, marinades

    De gembersiroop uit de pot kunt u gebruiken om dressings, sauzen en marinades van een heerlijke diepe spicey gembersmaak te voorzien.

  • Cocktails

    Leuk en lekker ter decoratie van een feestelijke cocktail.

  • Kaasplankje

    Snijd de verschillende kazen in blokjes en doe een gemberblokje bij. De hartig-zoetige combinatie zal gretig aftrek vinden.