Receptideeën met Stemgember
Stemgember kun je gebruiken in koude en warme gerechten. Je kunt de blokjes maar ook de siroop direct uit het potje gebruiken of de blokjes eerst fijnhakken. De smaak van Fi-ji stemgember is mild van smaak en zacht met een heerlijke structuur. Je kunt het zo snoepen of met bijvoorbeeld een stukje kaas. Je kunt het eenvoudig verwerken in je gerecht.
Pannenkoeken
Blokjes eventueel klein snijden en verdelen op bijvoorbeeld een kaas- of spekpannenkoek.
Gember en lobbige room
Gember met lobbige room is een klassiek dessert. Ook bij ijs, pudding en andere bladerdeegdesserts is het een ware delicatesse!
Dessert
De gemberblokjes zijn een smaakvolle decoratie op jouw taart en een ideale smaakvolle After-dinner snack bij een kopje koffie en thee. Werkt om het volle gevoel op de maag te verlichten in plaats van bijvoorbeeld een pepermuntje.
Dressings, sauzen, marinades
De gembersiroop uit de pot kunt u gebruiken om dressings, sauzen en marinades van een heerlijke diepe spicey gembersmaak te voorzien.
Heerlijk bij de koffie of thee
Heerlijk bij de koffie, thee en cocktail.
Tong Picasso
Een klassieker! Gebakken visgerecht met vruchten en gember.
Kaasplankje
Snijd de verschillende kazen in blokjes en serveer er de gemberblokjes bij. De hartig-zoetige combinatie zal gretig aftrek vinden.